Clinica de medicină estetică Medreflex Line din Cluj Napoca vă asteaptă cu tratamente de infrumusetare, remodelare corporală si anti-aging bazate numai pe tehnici si produse naturale.

Alopecia (caderea parului)

 
Etiologic, termenul alopecie provine din grecescul alopex, alopecis, care inseamna vulpe, de aici si aluzia la faptul ca aceasta, din varii motive, prezinta o pierdere a parului asemanatoare cazurilor de calvitie.
 
Alopecia, calvitia sau in termeni mai incetateniti, chelia, este o afectiune care implica, dupa cum se stie, in mai mare masura barbatii. In acest caz distributia pierderii ”podoabei capilare” cunoaste diferite localizari ale scalpului si anume:
(Hipocrate – medic grec ,460-375 i. Hr)
 
Desi afecteaza cu precadere barbatii, nici doamnele nu sunt scutite de aceasta afectiune.
 
Cauzele caderii parului sunt multiple, multe dintre acestea nefiind inca foarte bine definite. Prezentam o rezumare concisa si cu implicatii actuale, de contemporaneitate, a acestui fenomen cu incidenta din ce in ce mai acuta la nivel de populatie cu varste tot mai tinere:

Un fenomen intens si cu interes studiat in ultimii ani in cazul acestei patologii, face referire la bolile autoimune. In acesta paleta sunt implicate numeroase probleme printre care: dezordini de tip alergic, boli tiroidiene, vitilogo,artrita reumatoida, colita ulcerativa , psoriazisul, lupusul vulgar,scleroza in placi, diferitele forme de neoplazii. 

Consideram ca prin cunoasterea, diagnosticarea si tratarea acestor afectiuni problema caderii parului poate fi influentata in mod favorabil.  
Imunitatea joaca un rol de balanta si reglator la nivelul intregului organism si al celulei, contribuie la capacitatea acestuia de a se adapta si a oferi raspunsuri adaptative si sanatoase diferitilor agresori proveniti din mediul extern. Cand acesata balanta se farama, apar dereglari imune majore care implica un raspuns imun neconcordant cu realitatea si mediul la care ar trebui sa se adapteze organismul. 
 
Boala autoimuna apare pe un teren al nisipurilor miscatoare, cand totul se implica intr-un joc al dominourilor, cand redutele de aparare cad una cate una. Cand este implicata imunitatea , se constata o tulburare , o dereglare de ghidaj a sistemului imunitar si organismul isi violenteaza propriile-i teritorii ( sistemul imunitar ajunge sa atace propriile structuri ale organismului ) si se poate observa in acest haos, dezordine, o suprimare a functiilor foliculior pilosi capilari ( celulele limfocitare T care inconjoara foliculul pilos, si care in mod normal ar trebui sa-i garanteze imunitatea, provoaca o agresiune inflamatorie a acestuia cu rol distructiv in timp ). In cazul bolilor cu substrat imun apare alopecia areata.
 
Alopecia cunoaste diferite forme:
In centrul nostru medical, tratamentul alopeciei se face printr-o abordare medicala bine pusa la punct. Pe langa consultatia propriu-zisa, aceasta implica si un set individualizat de analize de laborator necesare pentru a ne directiona cat mai bine conduita terapeutica. Recomandam analizele ce vizeaza paleta metabolica, hormonala, carentiala sau nu a anumitor vitamine , alergeni, toate fiind recomandate in concordonta cu problemele specifice ale fiecarui pacient.
 
Tratamentul impotriva caderii parului implica un set de infiltratii la nivelul scalpului. Substantele folosite sunt produse homeopate cu rol trofic, hidratant, tonic si de sustinere a functiilor foliculilor pilosi, aplicate prin tehnica mezoterapiei. De asemenea, folosirea autohemoterapiei aduce un plus de eficacitate tratamentelor homeopate aplicate in cazul caderii parului. 
 
Pentru ca aceasta abordare sa poata fi pusa in aplicare este nevoie si de intelegerea si colaborarea pacientului care ni se adreseaza. Numai asa rezultatele pot fi pe masura asteptarilor . 
 
Echipa Centrului de Medicina Estetica MEDREFLEX LINE 
Dr Petre Muresan
As.med. Daiana Claru 

 

Ce tratăm prin procedurile de medicină estetică?

Formular de intrebari si raspunsuri

Trimiteti intrebarea dvs. si specialistii Centrului de estetica medicala Medreflex Line va vor raspunde!

Numele Dvs.:

Adresa e-mail:

Mesaj:

 

Valoare IMC Stare
?
sub 18.5 Subponderal
18.5 - 24.9 Valoare normala
25.0 - 29.9 Supraponderal
peste 30.0 Obezitate
home | tratamente medicina estetica | tratamente estetice | centru estetica cluj | sfaturi pentru slabit | sitemap | contact
© 2011 - 2019 Centrul Medical Medreflex Line, Cluj-Napoca - toate drepturile rezervate