Clinica de medicină estetică Medreflex Line din Cluj Napoca vă asteaptă cu tratamente de infrumusetare, remodelare corporală si anti-aging bazate numai pe tehnici si produse naturale.

Riduri - tratamente estetice in Cluj Napoca

 

Inainte de a intelege ce sunt ridurile, de ce apar si cum putem sa ne protejam pielea si sa intarziem aparitia lor, va prezentam pentru inceput cateva informatii despre piele. Este foarte important de stiut ca pielea este formata din 3 straturi - epidermul, dermul si hipodermul (tesut adipos subcutanat).

Straturile pieliiEpidermul

Epidermul este stratul exterior al pielii si functioneaza ca o bariera fata de mediul extern. Celulele epidermului, keratinocitele, migreaza din stratul de baza, germinativ al epidermului catre cel exterior fabricand o cantitate mare de keratina ce confera pielii rezistenta. Dupa ce ajung in stratul exterior, celulele cheratinizate se descuameaza si cad. Acest proces dureaza in medie 28 de zile. Pielea este astfel in continuu reinoita. Atunci cand acest proces devine anormal, pielea capata un aspect solzos.

Dermul

Reprezinta al doilea strat al pielii si contine elementele structurale ale pielii - tesut conjunctiv, vase sanguine, foliculi pilosi si glande sudoripare. Exista diverite tipuri de tesut conjunctiv, cu diferite functii. De exemplu, colagenul confera pielii rezistenta, polizaharidele numite glicozaminoglicani determina umflarea pielii atunci cand se acumuleaza lichide (turgescenta), iar fibrele de elastina confera pielii elasticitate. Tesutul conjunctiv are rol de sustinere, hranire, aparare impotriva infectiilor.

Hipodermul sau tesutul subcutanat

Reprezinta stratul de baza al pielii si este format din celule adipoase. Aceste celule asigura izolarea corpului, functionand ca un termoizolator. Atunci cand este nevoie, organismul poate folosi acest depozit de grasime si ca sursa de energie. Sub stratul adipos se afla muschi, ganglioni limfatici, nervi si vase sangvine. 

Imbatranirea biologica si ridurile

Pe masura ce o persoana inainteaza in varsta, celulele epidermului devin mai subtiri si mai putin adezive. Celulele fiind mai subtiri, acest lucru face ca pielea sa arate mai subtire. Gradul de aderenta scazut al celulelor scade eficienta functiei de bariera, permitand eliberarea apei din piele, ceea ce determina un aspect uscat, deshidratat. Celulele epidermului scad in numar cu cate 10 procente la fiecare 10 ani de viata si se divid tot mai incet pe masura ce imbatranim, ceea ce ingreuneaza procesul de regenerare rapida a pielii.

Efectele imbatranirii asupra pielii sunt semnificative. Pe langa faptul ca stratul de piele devine mai subtire, scade si productia de colagen, iar fibrele de elastina care dau elasticitatea se uzeaza. Aceste modificari care au loc la nivelul elementelor de baza ale pielii, duc la aparitia ridurilor si a aspectului de piele lasata.
De asemenea, glandele sebacee devin mai mari, dar produc mai putin sebum, iar numarul de glande sudoripare scade. Aceste doua procese conduc spre uscarea pielii.
In tesutul subcutanat, celulele adipoase se micsoreaza odata cu inaintarea in varsta. Acest lucru accentueaza ridurile si lasarea pielii, deoarece celulele grase nu mai umple zonele deteriorarate din celelalte straturi ale pielii.

Efectul de imbatranire al soarelui si ridurile

Expunerea la lumina ultravioleta, UVA sau UVB, provenita de la soare, este raspunzatoare pentru 90% din simptomele de imbatranire prematura a pielii. Nivelul daunelor cauzate de soare pielii unei persoane este determinat de nivelul total de expunere la radiatii solare  in timpul vietii si gradul de pigmentare specific persoanei respective.

Efectele luminii solare asupra epidermului

Printre modificarile din epiderm cauzate de expunerea la soare se numara subtierea stratului epidermului si inmultirea leziunilor pielii, cum sunt: keratoza actinica, carcinoamele cu celule bazale si carcinoamele cu celule scuamoase.

Efectele luminii solare asupra dermului

La nivelul dermului, soarele determina descompunerea colagenului intr-un ritm mai ridicat decat cel din procesul normal de imbatranire. Razele soarelui deterioreaza fibrele de colagen, cauzand acumularea unui nivel anormal de elastina. Aparitia acestor acumulari de elastina cauzate de soare, determina producerea in cantitati mari a enzimelor numite metaloproteinaze. In mod normal, metaloproteinazele remodeleaza pielea afectata de soare producand colagen. Totusi, uneori acest proces nu functioneaza corect si unele dintre metaloproteinaze descompun defapt colagenul. Acest lucru cauzeaza formarea unor fibre de colagen stricate, cunoscute sub denumirea de cicatrici solare. Repetarea acestui proces de reconstructie defectuos duce la aparitia ridurilor.

Radicalii liberi si ridurile

Radicalii liberi sunt molecule de oxigen instabile care au doar un electron in loc de doi. Deoarece electronii stau de regula in pereche, aceste molecule trebuie sa ia un electron de la alte molecule. La randul lor moleculele ramase fara electroni, vor cauta alte molecule de la care sa ia electronii, si tot asa. Acest proces poate sa deterioreze functionarea celulelor si sa altereze materialul genetic. Radicalii liberi cauzeaza riduri prin activarea metaloproteinazelor care descompun colagenul.
Exista mai multi factori care pot initia acest proces in cascada, printre care expunerea chiar la cantitati mici de radiatii UV, fumatul si expunerea la aer poluat.

Efectele hormonilor asupra ridurilor

Este foarte probabil sa existe modificari ale pielii datorate fluctuatiilor hormonale asociate menopauzei sau scaderii productiei de estrogen. Totusi, studiile efectuate asupra oamenilor nu au putut evidentia care dintre modificarile pielii sunt asociate scaderii nivelului de estrogen, care sunt asociate expunerii la soare si care imbatranirii biologice. Studiile pe animale au aratat ca lipsa de estrogen poate cauza o scadere de 2% pe an a nivelului de colagen si o reducere a grosimii pielii de 1% pe an.

Folosirea muschilor si ridurile

Miscarile obisnuite ale fetei determina aparitia ridurilor pe masura ce pielea isi pierde elasticitatea. Liniile de incruntare dintre spancene si ridurile in forma labei gastii din coltul ochilor se formeaza din cauza ca muschii mici din aceste zone se contracta permanent.

Gravitatia si ridurile

Gravitatia accentueaza aspectul de piele cazuta, vizibil in special in zona obrajilor si a pleoapelor.

 

Rezultatele tratamentelor estetice de reducere a ridurilor prin tehnica mezoterapiei

 Centrul nostru medical va pune la dispozitie o metoda moderna si naturista de reducere a ridurilor, prin mezoterapie.

Tratamentul ridurilor prin mezoterapie are la baza biostimularea prin homeo-mezoterapie. In urma tratamentului prin mezoterapie, pielea este revitalizata, se imbunatateste tonusul pielii si se reduc vizibil ridurile.

Imbunatatirile sunt graduale si, ceea ce este foarte important, de durata. La sfarsitul terapiei, fata devine relaxata, cu un aspect odihnit si cu o piele tonifiata si stralucitoare.

Aceasta procedura poate fi utilizata atat ca metoda de tratare a ridurilor existente, a efectelor imbatranirii pielii, cat si ca tratament preventiv pentru mentinerea aspectului frumos si tanar al pielii.

Datorita folosirii unor preparate homeopate speciale, tratamentul ridurilor prin mezoterapie nu are efecte secundare nedorite sau contraindicatii. Nu este asadar necesara efectuarea unui test initial de biocompatibilitate.

Tratamentul obisnuit consta in 7-10 sedinte, cate o sedinta pe saptamana, urmate de una sau mai multe sedinte de intretinere, care se pot face fie lunar, fie o data la doua sau trei luni.

Iata mai jos care sunt efectele tratamentului ridurilor prin mezoterapie, exemplificate prin imagini comparative:

Comparatie intre ridurile la ochi inainte si dupa tratamentul estetic medical

 Riduri la fata inainte si dupa tratamentul estetic; comparatie intre imagini

Tratamente antirid efectuate in clinica de estetica Medreflex Line Cluj Napoca:

 

 

Ce tratăm prin procedurile de medicină estetică?

Formular de intrebari si raspunsuri

Trimiteti intrebarea dvs. si specialistii Centrului de estetica medicala Medreflex Line va vor raspunde!

Numele Dvs.:

Adresa e-mail:

Mesaj:

 

Valoare IMC Stare
?
sub 18.5 Subponderal
18.5 - 24.9 Valoare normala
25.0 - 29.9 Supraponderal
peste 30.0 Obezitate
home | tratamente medicina estetica | tratamente estetice | centru estetica cluj | sfaturi pentru slabit | sitemap | contact
© 2011 - 2019 Centrul Medical Medreflex Line, Cluj-Napoca - toate drepturile rezervate